Vuokalan viehekalastusalue

Metsähallituksen vesialue

METSÄHALLITUKSEN VESIALUEET ORIVEDEN SAVONSELÄLLÄ JA PAASSELÄLLÄ (ent. yleisvesialueet)

Pyydyslupa-alueen pinta-ala yhteensä 9 900 ha.

Pyydyskalastusluvat vapaa-ajan- ja kotitarvekalastajille sekä kaupallisille kalastajille myy Metsähallitus, lukuun ottamatta viehekalastuslupia, jonka osalta alueet kuuluvat Vuokalan viehekalastusalueeseen.

Pyydysmerkin hinta on 4 euroa.

Kotitarve- ja vapaa-ajankalastajille myydään enintään 8 pyydysmerkkiä /henkilö tai pyynti- tai venekunta. Suuremman verkkomäärän käyttäminen on sallittua vain kaupallisille kalastajille. Luvat ovat voimassa kalenterivuoden. Lupa ja maksukuitti ovat oltava mukana kalastettaessa. Lisäksi seisovat pyydykset tulee merkitä kalastusasetuksen mukaisesti kalastajan nimellä ja puhelinnumerolla tai osoitteella sekä luvan mukana tulevilla pyydysmerkeillä.

Pyydyskalastusluvan yksi pyydysmerkki oikeuttaa kalastamaan vaihtoehtoisesti seuraavilla pyydyksillä: yhdellä verkolla, jonka pituus on enintään 31 m (Huom! Korkeutta ei ole rajoitettu.), kolmella katiskalla, 10 syöttikoukulla, enintään 1,5 m korkealla rysällä, enintään 100 koukun pitkäsiimalla tai atraimella (tuulastus), harppuunalla tai jousella.

Metsähallituksen pyydyslupia välittää erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin klo 8-16. Soittamalla erälupien palvelunumeroon 020 69 2424 saat pyydysmerkit ja laskun postitse kotiin.

Lisätiedot: http://www.eraluvat.fi
sekä eräsuunnittelija Eero Hartikainen 040 821 9679, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Savonselän lupaehdot ja kalastusrajoitukset

Pinta-ja välivesipyynnissä verkon solmuväli tulee olla vähintään 80 mm, lukuun ottamatta muikkuverkkokalastusta, solmuväli alle 27 mm. Muikkuverkkojen pitäminen pintaverkkona 3 metriä lähempänä pintaa on kokonaan kielletty 1.6.- 30.6. välisenä aikana.

Muussa verkkokalastuksessa on kielletty solmuväliltään alle 50 mm:n verkot ympäri vuoden.

Siian kalastuksessa ei pohjaverkkojen silmäkokoa ole rajoitettu 15.10.-15.11. välisenä aikana.

Valtioneuvoston asetuksella (kalastusasetus 14 §) on kalastus kohojen avulla pinnan läheisyyteen tai väliveteen asetetulla kalatäkyisellä koukkupyydyksellä on kielletty.

Savonselän kalastusrajoitukset saimaannorpan elinalueilla. Kts. Saimaannorppa ja kalastus.

Paasiveden lupaehdot ja kalastusrajoitukset

Pinta-ja välivesipyynnissä verkkojen solmuvälin tulee olla vähintään 65 mm, lukuunottamatta muikkuverkkokalastusta, solmuväli alle 27 mm. Muikkuverkkojen pitäminen pintaverkkona 3 metriä lähempänä pintaa on kokonaan kielletty 15.6.- 15.7. välisenä aikana.

Muussa verkkokalastuksessa on kielletty solmuväliltään alle 50 mm:n verkot ympäri vuoden.

Valtioneuvoston asetuksella (kalastusasetus 14 §) on kalastus kohojen avulla pinnan läheisyyteen tai väliveteen asetetulla kalatäkyisellä koukkupyydyksellä on kielletty.

Paasiveden kalastusrajoitukset saimaannorpan elinalueilla. Kts. Saimaannorppa ja kalastus.